Biz Kimiz?
Gelin tanış olalım, der Yunus Emre.
Bizim bir der(d)gimiz olsun, Türkiye’deki gençlerin ve kendini genç hissedenlerin sesi olsun, istedik. Her gün daha çok sesimiz çıksın, herkese ulaşabilelim, ulaştığımız insanlar bizi ve derdimizi anlasın istedik. Ufak da olsa bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Fikrin önemini haykırmak ve bu dünyada sevilecek, beslenecek, korunacak en önemli şeyin, fikirler olduğunu duyurmak için ismini Fikirperver koyduk.
Fikre âşık olduk biz. Amacımız, ona can vermek, sevmek, korumak, yetiştirmektir. Fikri görülür, duyulur, hissedilir hâle getirmektir. Fikir, bizim için başlı başına bir hazinedir.
Bazen Bir Hikâye Alır Bizi Bambaşka Bir Yere Götürür
Bir masa, demli bir çay ve üç dost…
İçlerinden birinin altı aylık askerlik macerasından sonra ilk kez 22 Haziran 2019’da Ankara’da bir araya gelirler. Önce Ankara’da yapılabilecek en güzel aktivite olan Anıtkabir’i ziyaret ederler. Bu ziyaret, bir kez daha iliklerine kadar sorumluluklarını hatırladıkları, daha çok çalışmaları gerektiğini fark ettikleri bir ziyaret olur. Hasret giderirler.
Dostlardan ikisi, Eskişehir’e gidecektir. Hep birlikte Ankara Tren Garı’na giderler. Veda zamanı gelmiştir. Ancak trenin hareket etmesine biraz vakit vardır. Garın çevresindeki bir çaycıda oturup üç çay söylerler. Ankara’da, haziran ayının sonunda yağmur çiselemeye başlar. Çaylarını yudumlarken bir yandan da yağmuru izlemektedirler.
Ne yapabiliriz, çevremize ne katabiliriz diye düşünürlerken… "Geleceğimiz Kitapta" projesi fikrini ortaya atan ve artık daha tecrübeli bir üniversite öğrencisi olan dostlardan biri, ’’Abi ya! İnsanlarla düşüncelerimizi paylaşacağımız, onlara fayda sağlayacağımız bir dergi çıkarsak süper olmaz mı?’’ diyerek bir fikir daha koyar masanın tam ortasına. Artık üniversiteden mezun olmuş, askere gitmiş ve dönmüş olan ama fahri öğrenci olmaya devam eden dostlardan biri hiç düşünmeden “Harika olur” der. Bu fikir gerçekten de harikadır.
Ekibin en neşeli kişisi, ”Hatta dergi gençlerden oluşsun. Amacı da Türkiye gençliğinin Türkiye’ye seslenişi olsun” diye ekler.
Biraz zaman sonra derginin amacını, “Gençlerin ve kendini genç hissedenlerin Türkiye’ye seslenişi” şeklinde değiştirirler.
Peki, ismi ne olacak? İşte onu düşünmemiz lazım, derler ve ayrılırlar.
Bu dergi, o masada, hiç dergi çıkarma tecrübesi olmayan üç kişinin, bir bardak çay içme süresinde verdiği bir karardır.
Fikirlerin bu hayatta en değerli şey olduğunu insanlara göstermek için “Fikirperver” derler derginin adına. 30 Ağustos 2019’da ilk sayılarını çıkarırlar.
Fikirperver Dergi şu an 60. Sayının ötesinde… Dergiye yazan herkes dergiyi sahipleniyor ya! İşte onları en çok da bu mutlu ediyor.
Fikirperver ailesi zamanla öyle büyür öyle büyür ki sonunda kocaman bir aile olur ve daha da gelişerek yolculuğuna devam eder.
